Go back

This has generated a feeling of playful elegance rather than exclusivity, with all advanced technology carefully hidden away.

Visually, the room forms a backdrop. Chalky white and Oregon pine timber guarantee correct colour rendering in the room, added to which there is a darker clay paint, a ”non-colour” that enhances any colours and materials that are placed on it. The floor plan is characterised by communication and light. The lift opens directly into the open-plan environment in the entrance hall. Group dynamics are recognised with generous areas that are friendly to “outspread papers”, while there is also a minimised “cubicle” for working in privately.

Communal spaces are elevated in the lightest spots in the room, while the “cubicle” is shielded from disturbing reflections on screens. There is a dark carpet running throughout the room to absorb sound, a contrast wall and a noticeboard for sketches and test prints. A hidden staircase leads up to a roof-top storey where the inner city’s motley landscape of roofs stretches out before you.

Happy was voted Interior Designer of the Year in 2001 by FORUM, the leading Swedish magazine within interior design and architecture, and has been published in the majority of Swedish and international books and journals.

Happy F&B

  • Client: Happy Forsman & Bodenfors Design AB
  • Project Start/End: 2000-2001
  • Completed: 2001
  • Area/Size: 750 m²
  • City: Göteborg
  • Photographer/Illustrator: Ola Kjelbye

Awards

  • Best Interior 2001

Team

  • Mattias Lind
  • Lars Zackrisson
  • Mathias Nilsson

Building Type

Similar Projects