Go back

I den antikvariskt klassade kontorsbyggnaden på det gamla bryggeriområdet från 70-talet har White skapat en modern arbetsplats där Stockholm Vattens medarbetare själva väljer omgivning, efter arbetsuppgift eller humör. Med vattnets kretslopp som utgångspunkt har en öppen omväxlande miljö tagit form som bjuder in till rörelse och nya möten. En välkomnande miljö där alla ska kunna hitta sin plats och känna sig hemma.

White har ansvarat både för ombyggnationen av huset samt inredningen. Med ett helt nytt atrium i de tre kontorsvåningarna har naturliga mötesplatser skapats i husets mitt, och kontakten mellan våningarna förstärks av atriets nya generösa interntrappa. Atriets glasade räcken låter ljuset från takfönstret flöda fritt och skapar en överblickbarhet över kärnan, där även husets alla mötesrum är samlade.

Runt denna kärna sträcker de öppna kontorsytorna ut sig, i rikligt med dagsljus. Med tydliga färgteman på de olika planen och med detaljrikedom och stor variation i inredningen inspirerar miljön till upptäcktsfärder och miljöombyten. Resultatet är en hälsosam kreativ arbetsplats som håller över tid – idag och imorgon.

Stockholm Vatten HK

  • Client: Stockholm Vatten AB
  • Project Start/End: 2014-2015
  • Completed: 2016
  • City: Stockholm
  • Photographer/Illustrator: Emil Fagander

Team

  • Nicole Morel
  • Johan Björkholm
  • Robert Schmitz
  • Fabian Sjöblom
  • Martina Eliasson

Building Type