Go back

Telia’s Luleå office is an example of how reuse can create engaging office space. Conducted by White, the furniture concept consisted of the reworking of furniture from half a dozen former workplaces, mainly from Telia’s previous office in Stockholm. An inventory of the company’s vast range of products from different brands was compiled, a selection of these items were hand-picked by White from across the country. The chosen items were subsequently redesigned and sent to Stockholm Idé Design, a specialist fabricator, in which the items were recrafted according to the architects’ drawings. 86% of the projects interior design contain White’s re-designed furniture. Despite the costs of this transformative process the cost of the project was 20% lower than if newly produced furniture was used.

Regarding layout, the office is divided into a collection of spaces, from the customer service department’s focused work stations, open areas and demo stations to the lounge with its spaces for solving urgent tasks. The Aurora Borealis serves as inspiration for the colour scheme due to the shifting nature of the palette as you move through the space. Now a total of 700 employees sit in a modern office space in which functional durability and pleasing aesthetics go hand in hand.

Telia

  • Client: Telia
  • Project Start/End: 2015-2016
  • Completed: 2016
  • City: Luleå
  • Photographer/Illustrator: Emil Fagander

Team

  • Elisabeth Rosenlund
  • Kristofer Jonsson
  • Henrik Lindholm

Keywords

Building Type

Similar Projects